english  

04-03-2012 'KWALITEITS-ASSESSMENT'

Nieuwe opdracht om een KWALITEITS-ASSESSMENT op het gebeid van speurhonden explosieven voor luchtvaartbeveiliging te doen voor een internationale klant.

 

 

 

23-02-2012 'Franse Overheid'

5 van de 5 speurhonden explosieven combinaties (hond + geleider) voor luchtvracht screening, getraind en opgeleid door THEM International Detection Dog Institute, hebben in Frankrijk succesvol de testen van de Franse overheid afgerond. Meer zullen er volgen.

 

 

17-02-2012 'Bezoek uit Turkije'

2 gasten uit Turkije (luchtvaartbeveiliging) hebben in Nederland een 3 daags bezoek gebracht aan THEM International Detection Dog Institute.

 

 

06-02-2012 '2 Nieuwe Training Locaties'

Met de 2 nieuwe locaties heeft THEM meer dan 10 verschillende training locaties.

 

 

31-01-2012 '2 Nieuwe Internationale Opdrachten'

THEM heeft deze maand 2 nieuwe opdrachten gekregen om speurhonden explosieven en speurhondgeleiders explosieven te trainen en op te leiden. De speurhonden explosieven teams van beide opdrachten worden ingezet op internationale luchthavens om luchtvracht te controleren.

 

 

25-01-2012 'Interview BNR'

De algemeen directeur van THEM International Detection Dog Institute heeft een interview gegeven op BNR (Business News Radio).

 

 

27-12-2011 'KWALITEITS-ASSESSMENT op 2 Internationale Luchthavens'

THEM heeft KWALITEITS-ASSESSMENTs van speurhonden explosieven teams afgenomen op 2 internationale vliegvelden. Het management wilde inzicht in hoe de speurhonden explosieven teams hun werkzaamheden uitvoeren. Daarbij is o.a. gekeken naar de uitvoering van procedures, veiligheid en omgang met de honden. Het doel van de KWALITEITS-ASSESSMENT-rapport is niet het afstraffen van mensen, maar om de mensen te verbeteren en (inter)nationale veiligheid naar een hoger niveau te brengen.

 

 

08-12-2011 'Nieuwe Internationale Opdracht'

THEM heeft een nieuwe opdracht om voor een internationale klant speurhonden explosieven teams (honden + geleiders) te trainen en op te leiden, inclusief onderhoudstrainingen. De honden en geleiders worden volledig getraind en opgeleid in Nederland.

 

 

07-12-2011 'Europese Commissie'

THEM was uitgenodigd bij de Europese Commissie in Brussel. Onderwerp van de meeting was: EU kwaliteitsstandaard voor speurhonden explosieven teams in brede zin (niet alleen voor luchtvaartbeveiliging) en de kwaliteitscontrole.

 

 

24-11-2011 'Nieuwe Opdracht: Speurhonden Explosieven Teams'

THEM heeft een nieuwe opdracht voor het trainen en opleiden van speurhonden explosieven teams voor een private organisatie. De opleiding bomverkenner IED is standaard onderdeel van de opleiding speurhondengeleider explosieven.

 

 

18-11-2011 'Nieuwe Internationale Opdracht'

Voor een klant in Zuid Amerika. Deze keer geen speurhonden voor het opsporen van explosieven, maar voor het opsporen van narcotica.

 

 

26-10-2011 'Erg Goede Testresultaten'

Speurhonden explosieven teams, getraind door THEM, zijn getest door de Explosieven Opruimingsdienst (niet de Nederlandse EOD) op een internationaal vliegveld in Europa. De speurhonden explosieven teams worden ingezet door een klant om luchtvracht te screenen. De resultaten waren erg goed en daaruit bleek dat speurhonden alle explosieve elementen herkennen. Conclusie was dat de speurhonden explosieven en de speurhondengeleiders explosieven die zijn opgeleid volgens de trainingsprogramma's van THEM erg succesvol zijn.

Note: THEM wacht op toestemming van de Explosieven Opruimingsdienst om de testresultaten te publiceren.

 

 

12-09-2011 'EU-conferentie Polen'

THEM was als enige privaat speurhonden-opleidingsinstituut uitgenodigd om deel te nemen aan de EU-conferentie in Polen. het Thema van de conferentie was: EU-standaarden voor werkhonden teams (speurhonden teams en surveillance honden teams). 32 landen waren vertegenwoordigd.

 

Er is Europese wetgeving inzake werkhonden teams. Echter de implementatie per land varieert enorm en daarmee de kwaliteit. Tijdens de conferentie was er overeenstemming dat alleen de hoogste kwaliteitsstandaarden goed genoeg zijn en dat de kwaliteit (standaard en controle) van werkhonden teams in elk land hetzelfde zouden moeten zijn. Er is behoefte aan centraal (EU-niveau) georganiseerde kwaliteitsbewaking en niet alleen op nationaal niveau. De volgende uitdaging is het aanpassen van de Europese wetgeving met uitbreiding van de hoogste normen.

 

 

30-06-2011 'Nieuwe Internationale Opdracht'

THEM heeft een nieuwe internationale opdracht voor het opleiden en trainen van speurhonden explosieven en speurhondengeleiders explosieven voor luchtvracht controle.

 

 

06-06-2011 'Bezoek aan de VAE'

Als gevolg van het bezoek afgelopen maand was THEM uitgenodigd door de overheid van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) om een bezoek te brengen. Verschillende demonstraties zijn gegeven voor THEM. THEM zal een lijst met potentiële verbeteringen en opleidingen verzorgen om de kwaliteit naar een hoger niveau te brengen.

 

 

02-05-2011 'Bezoek uit de VAE'

THEM heeft een belangrijk 4 daags bezoek gehad van de overheid uit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). De voornaamste onderwerpen waren: de speurhond explosieven training, de speurhondengeleiders explosieven opleiding, de bomverkenner IED opleiding, de kwaliteitscontrole en de kwaliteitsstandaard van THEM.

 

 

29-04-2011 'GROOT NIEUWS: THEM is EU gecertificeerd'

THEM is het eerste speurhonden opleidingsinstituut dat EU gecertificeerd is.

 

 

07-04-2011 'Op Voorpagina met Minister President'

De algemeen directeur van THEM International Detection Dog Instituut samen met de Nederlandse Minister President op de voorpagina van het FD (Financieel Dagblad).

 

 

06-04-2011 'Steun van Minister President'

THEM heeft een ontmoeting gehad met de heer Rutte, Minister President van Nederland, in Den Haag. Het onderwerp was EU gerelateerd. Daaruit voortvloeiend heeft de heer Rutte zijn mobiele nummer en zijn steun gegeven.

 

 

21-03-2011 'Nieuwe Internationale Opdracht'

THEM International Detection Dog Institute heeft een nieuwe opdracht om voor een internationale klant speurhonden explosieven teams op te leiden.

 

 

14-03-2011 'Oost Europa'

THEM heeft een 4 daags bezoek gebracht aan Oost Europa en heeft daar gesproken met hoge ambtenaren van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, de Douane, veiligheidsdiensten, politie en luchtvaartbeveiliging van internationale vliegvelden.

 

 

24-02-2011 'Department for Transport (UK)'

Beleidsmakers van de Department for Transport van de Engelse overheid hebben THEM een bezoek gebracht in Nederland. THEM vervult een adviserende rol met betrekking tot de eisen en kwaliteitsstandaarden voor speurhonden explosieven teams voor luchtvaartbeveiliging en luchtvracht screening. Daarnaast heeft THEM demonstraties gegeven omtrent training en opleidingstechnieken, verschillende zoekmethodes, de rol van de speurhondengeleider en het vermogen van een speurhond.

 

 

13-02-2011 'Midden Oosten'

THEM International Detection Dog Institute is voor een 6 daagse business trip naar het Midden Oosten geweest.

 

 

09-02-2011 'Netherlands-Russia Business Meet'

U had THEM kunnen ontmoeten op de Netherlands-Russia Business Meet 2011.

 

 

27-01-2011 'Ministerie van Veiligheid en Justitie'

THEM International Detection Dog Institute was uitgenodigd door het Ministerie van Veiligheid en Justitie om deel te nemen aan de discussie met betrekking tot de noodzakelijke eisen en kwaliteitsstandaarden voor de inzet van speurhonden explosieven teams voor luchtvracht screening.

 

 

30-12-2010 'Luchtvrachtbeveiliging Groot Probleem 2011'

Nog een indirecte conclusie dat speurhonden explosieven de toekomst zijn in cargo screening:

 

"The TSA has approved a number of x-ray, bulk explosive detection systems and explosive trace detection machines for screening air cargo. However, these are variations of technologies used for screening checked baggage and carry on items. Unfortunately none of these devices are capable of effectively screening palletized or containerized cargo which makes up to 75% of all cargo carried on passenger planes." Source: Transport Intelligence.

 

 

25-11-2010 'Internationale Conferentie Geneve'

THEM is net teruggekomen van een 3 daagse conferentie in Geneve met internationale key opinion leaders (wetenschappers, onderzoekers, overheidsinstanties en toonaangevende speurhonden instituten) actief op het gebied van speurhonden voor explosieven, speurhonden voor mijnen en R.E.S.T.

 

Een overzicht van enige conclusies die unaniem door iedereen gedragen werden:

 

  • Internationale regelgeving: vastleggen van de hoogste kwaliteitsstandaarden beschikbaar.
  • Onafhankelijke evaluaties/ audits op internationaal niveau door een onafhankelijke organisatie.
  • Toegang/ beschikbaarheid tot operationele ruimtes met betrekking tot training (bijvoorbeeld vliegvelden).
  • Verder onderzoek naar R.E.S.T. noodzakelijk (bijvoorbeeld adequaat lucht-monsters nemen is nog steeds erg moeilijk).

 

 

Tags: Geneve, speurhonden explosieven, speurhonden mijnen, R.E.S.T., Remote Explosive Scent Tracing

 

 

19-11-2010 'THEM gaat naar Ierland'

THEM levert eerste speurhond en bespreekt verdere zaken.

 

 

18-11-2010 'Nieuwe Internationale Opdracht'

THEM heeft een nieuwe opdracht voor een internationale klant om speurhonden explosieven en speurhondengeleiders explosieven op te leiden. Deze gaan ingezet worden bij het controleren van luchtvracht.

 

 

16-11-2010 'Zakenreis naar Duitsland'

THEM is naar Duitsland geweest voor een 3 daagse zakenreis.

 

 

12-11-2010 'Nieuwe Internationale Opdracht'

THEM heeft een nieuwe opdracht om speurhonden explosieven te leveren en om speurhondengeleiders explosieven op te leiden (standaard met bomverkenner IED-opleiding) voor een internationale organisatie.

 

 

03-11-2010 'Bezoek uit Ierland'

Een klant uit Ierland is overgekomen voor een 3 daags bezoek. Ze zijn meegeweest naar een training van THEM en plannen zijn gemaakt om de kwaliteitsstandaard van THEM te introduceren in Ierland.

 

 

24-10-2010 'Uitgenodigd om naar Egypte te komen'

THEM is uitgenodigd door een potentiële distributeur/ klant om naar Egypte te komen. Er is daar veel interesse voor onze kwaliteitsstandaard, met name op het gebied van het opspeuren van explosieven.

 

 

21-10-2010 'KWALITEITS-ASSESSMENT op een internationaal vliegveld'

THEM is gevraagd om een analyse te doen en advies uit te brengen met betrekking tot hoe de speurhonden explosieven teams worden ingezet op een internationaal vliegveld. Een rapport is geschreven en THEM is gevraagd om de aangegeven verbeteringen te implementeren tijdens onderhoudstrainingen.

 

 

21-10-2010 'De Beste Bom-Detector is een Hond'

"Drones, metal detectors, chemical sniffers, and super spycams -forget 'em. The leader of the Pentagon's multi-billion military task force to stop improvised bombs says there's nothing in the U.S. arsenal for bomb detection more powerful than a dog's nose." Klik op de link om het hele artikel te lezen.

 

 

08-10-2010 'Security Essen 2010'

U had THEM kunnen ontmoeten op Security Essen 2010, the world form for security and prevention.

 

 

24-09-2010 'Testen Potentieel van Groene Hond'

THEM is door een Nederlandse klant gevraagd het potentieel te testen van een 'groene' hond. De hond blijft voor een korte periode intern bij THEM om deze te observeren en op verschillende onderdelen te testen. Indien geschikt, wil onze klant deze hond laten trainen en gaan inzetten als surveillance hond.

 

 

23-09-2010 'Weblog: Detection Dog Awareness by THEM'

THEM is begonnen met het bijhouden van een weblog. Het doel van deze weblog is mensen bewust te maken van het verschil in kwaliteit van speurhonden, hondengeleiders, en instructeurs. Door bevindingen, informatie en cases te delen, hoopt THEM dat mensen de juiste keuzes maken als het gaat om het aanschaffen van speurhonden, training programma's voor geleiders, het inhuren van speurhonden teams of het selecteren van een instructeur/ opleidingsinstituut. Geen concessies met betrekking tot kwaliteit.

 

 

16-09-2010 'Opleiding Speurhondengeleider Explosieven'

Voor een Nederlands beveiligingsbedrijf heeft THEM speurhondengeleiders explosieven opgeleid. Deze heren zijn opgeleid als speurhondengeleider explosieven en bomverkenner IED om vracht te controleren op vliegveld Schiphol.

 

 

10-08-2010 'THEM lanceert KWALITEITS-ASSESSMENT'

THEM heeft een nieuwe dienst gelanceerd: KWALITEITS-ASSESSMENT voor speurhonden teams. THEM biedt deze dienst aan, aan zowel publieke als private organisaties wereldwijd. Speurhonden teams kunnen onderworpen worden aan een KWALITEITS-ASSESSMENT voor, tijdens of nadat ze zijn aangekocht, ingehuurd of ingezet. De kwaliteit van speurhonden teams verschilt wereldwijd. Een KWALITEITS-ASSESSMENT kan (financiële) schade in de toekomst voorkomen.

 

 

04-08-2010 'Afspraak South African Police Service'

De directeur van de South African Police Servic (SAPS) was hier in Nederland om THEM te ontmoeten. Ze was zich volledig bewust van het verschil in kwaliteit tussen opleidingsinstituten, opleidingsprogramma's, speurhonden en speurhondengeleiders. het was zeer prettig om met iemand te spreken die net als THEM dit onderwerp serieus neemt. Ook aardig om te vermelden: deze directeur benadrukte een aantal onderzoeksresultaten uit een onderzoek gedaan door Wim Dam (technisch directeur THEM).

 

 

15-07-2010 'Dual Purpose Speurhond'

THEM is begonnen met het opleiden van een dual purpose speurhond om geld en narcotica mee op te sporen voor een klant in Ierland.

 

 

07-07-2010 'IED Awareness Training'

Vandaag heeft THEM een IED (Geïmproviseerde Explosieven) Awareness training gegeven aan medewerkers van een Nederlandse NGO die worden uitgezonden naar Afghanistan.

 

 

30-06-2010 'Nieuwe Europese Regelgeving'

De Europese Commissie heeft de nieuwe regelgeving (EU Regulation No. 573/2010) voor de inzet van speurhonden explosieven voor luchtvracht beveiliging gepubliceerd. EU Regulation No. 573/2010 is een modificatie van EU Regulation No. 185/2010. Het Kwaliteitshandboek voor Speurhonden Explosieven Teams, opgesteld door THEM, heeft een prominente rol gespeeld bij het ontwikkelen van de nieuwe Europese regelgeving.

 

 

21-06-2010 'Opleiding Speurhondengeleiders Explosieven'

Vandaag is de opleiding voor speurhondengeleider explosieven begonnen voor 4 cursisten van een Nederlands beveiligingsbedrijf. Na het succesvol afronden van de opleiding en de testen gaan de geleiders aan het werk op vliegveld Schiphol om luchtvracht te controleren.

 

 

19-05-2010 'Innovatiecongres Veiligheid 2010'

THEM was een van de deelnemers op het Innovatiecongres Veiligheid 2010, georganiseerd door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Er was veel interesse in ons Kwaliteitshandboek voor Speurhonden Explosieven Teams. Wederom werd de behoefte aan officiële certificering bevestigd. Dit keer niet alleen door het Ministerie van Justitie, maar ook door het Ministerie van Economische Zaken. Vervolgstappen zijn ondernomen.

 

 

04-05-2010 'Ministerie van Justitie'

THEM heeft op het hoofdkantoor van het Ministerie van Justitie in Den Haag gesproken over de mogelijkheden met betrekking tot regelgeving en certificering van speurhonden explosieven teams in Nederland.

 

 

16-03-2010 'NAVO'

THEM was geselecteerd door de NAVO om hun trainingen en opleidingen te presenteren aan 19 landen. Het onderwerp van de bijeenkomst: Force Protection & Defence against Terrorism.

 

 

13-01-2010 'Raad van Accreditatie'

De eerste meeting van THEM met de Raad van Accreditatie: 1 stap dichter bij het lanceren van het Europese certificaat voor speurhonden explosieven.

 

 

01-01-2010 'THEM International Detection Dog Institute'

Wim Dam (technisch directeur) en Tim Wortman (algemeen directeur) hebben hun kennis, ervaring en drive naar continue verbetering gebundeld om (inter)nationale veiligheid naar een hoger niveau te brengen. 

 

It is not about us, it is about THEM. THEM is our society.